Szolgáltatásaink

Villamosipari tervezés

Erősáramú villamos hálózatok, rendszerek (35 kV-ig), köz- és térvilágítási hálózatok, megújuló villamos energetikai rendszerek és megoldások tervezésével foglalkozunk. Emellett rendelkezünk még villámvédelmi rendszerek tervezéséhez is szükséges jogosultsággal. 

Főként ipari- illetve nagyobb infrastrukturális létesítmények teljeskörű elektromos tervezését továbbá villamos elosztó-berendezések gyártmányterveinek készítését végezzük.

Igen fontos, a stabil és megbízható villamos-energia ellátó hálózat biztonságos üzemeltetése, melyre a szakszerű és átgondolt villamos terv alapján történő kivitelezés a garancia. A villamos kiviteli terv alapján a beruházási költségek tervezhetők lesznek, a kivitelezés átláthatóvá és nyomon követhetővé válik, továbbá a későbbiekben felmerülő bővítési igények is könnyebben tervezhetőek.

A tervezési munkáinkban jelentős referenciákkal rendelkezünk, melyekről a „Referenciák” menüpont alatt kaphatnak részletesebb információt.

Villamos elosztó-berendezés gyártás

A tevékenység átfogóan felöleli a 0,4 kV-os erőátviteli, továbbá a gyengeáramú ill. épületfelügyeleti rendszerek elosztó-berendezéseinek szerelését. Megrendelői igényektől és a tervektől függően ütemezzük a gyártást, figyelembe véve a mindenkori kapacitásainkat. Az alkatrészek és a modulok beszállítói folyamatosan felülvizsgáltak és minőségileg ellenőrzöttek. Főbb partnereink: Sonepar Magyarország Kft, Schneider-Electric Zrt, Eaton Industries Kft, Omron Electronics Kft.)

A berendezés-gyártás előkészítéseként az elosztókról gyártmány tervet készítünk, hogy a gyártás minél hatékonyabban történhessen, és a későbbi félreértések elkerülhetők legyenek.  A gyártást végző dolgozóink és alvállalkozó partnereink rendelkeznek a megfelelő képzettséggel és tapasztalattal. Eszközeinket folyamatosan ellenőrizzük és karban tartjuk, illetve fejlesztjük.

A villamos elosztó-berendezés-gyártási munkáinkban jelentős referenciákkal rendelkezünk, melyekről a „Referenciák” menüpont alatt kaphatnak részletesebb információt.

Energetikai szakreferensi feladatok elvégzése

Cégünk energetikai szakreferensi tevékenységgel is foglalkozik, illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is elvégzi. Ezen szolgáltatások keretében feltérképezzük a megrendelőink villamos-energia, földgáz, illetve hőmennyiség felhasználását a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Ezt követően kiépítjük a szükséges almérő és kommunikációs hálózatot, továbbá a későbbi üzemeltetésében is részt vállalunk a megrendelőink támogatásában. 

Cégünk komplex megoldást nyújt az almérésre kötelezett vállalatok számára. A villamosiparban betöltött kompetenciáink alkalmazásával egy kézből tudjuk nyújtani a mérések kiépítéséhez szükséges termékek (áramváltók, műszerek, stb…) helyszíni beszerelését, az almérők programozását és kommunikációjának kialakítását, illetve az egész rendszer kialakítását az adatszolgáltatási tevékenységhez.

Kutatás-fejlesztés, innováció

Cégünk K+F tevékenységével lefedi a teljes innovációs folyamatot az alapkutatásoktól a piacképes termékek és szolgáltatások fejlesztéséig. Alapkutatásaink olyan kérdésekre keresik a válaszokat, amelyek alapjaiban határozzák meg a jövőnket. Ezek tovább gondolása révén jutunk el az alkalmazott kutatásokhoz, amikben a későbbi fejlesztésekre épülő új ismereteket tudjuk megszerezni, és alkalmazni. Ezt követően jön a kíséreti fejlesztési fázis, amikoris a kutatási eredményekből és a gyakorlati tapasztalatokból kinyert és összegzett tudásra alapozva készítünk kézzel fogható megoldásokat nyújtó termék és szolgáltatás prototípusokat. Az előbbi eredmények komplex összegzéséből állítunk elő vadonatúj termékeket és szolgáltatásokat, hogy a Fénykód Energia Kft és a partnereink hatékonyabban és biztonságosabban láthassák el a feladataikat. 

Mindezen tevékenységeket a vállalati értékeink mentén végezzük. A Fénykód Energia Kft legfőbb értékei szellemi értékekben és az ahhoz fűződő jogokban testesülnek meg. Fejlesztéseink jelenleg leginkább saját forrásból, illetve megrendelő partnereinktől bevont forrásokból valósulnak meg. A későbbiek során saját fejlesztéseinkre Európai Uniós illetve állami K+F pályázatokból nyert támogatást szeretnénk igénybe venni.

Jelenleg is több kiemelt kutatás-fejlesztési pályázatban veszünk részt, de a megrendelő partnereink kérésének megfelelően ezekről egyelőre nem adhatunk ki publikus információt.